Wat streekproducten mij leren over Maaseik

Sinds geruime tijd promoot ik onze streekproducten.

Toen ik nog in Brussel woonde, deed ik dat via de webshop Oeterland. Nu ik terug ben in Maaseik, kies ik voor een andere manier van werken en maakte ik het mogelijk dat er – na bijna 25 jaar – opnieuw ronde witte knapkoekdozen met rode rand beschikbaar zijn bij de bakkers en Lekker Lokaal.

Dat ik een boontje heb voor de Maaseiker streekproducten heeft een goede reden. Ze staan namelijk voor 3 zaken waarvan ik vind dat Maaseik zou moeten staan.

Veelzijdigheid

Maaseik is een veelzijdige gemeente. Met 1 been in het Maasland en het ander tussen het Kempisch groen. In 1 hand een volleybal en de ander aan het stuur van een crossmachine. In de mond een stuk knapkoek of een handvol bosbessen.

Maaseik heeft niet alleen veel streekproducten, ze zijn ook bijzonder veelzijdig. Dat is ook zo met de natuur, de harde of zachte recreatie en de talrijke activiteiten in onze gemeente. Ze maken van Maaseik een interessante en aantrekkelijke gemeente.

Authenticiteit

Maaseik is ook een stad met een ziel. De binnenstad is rijk aan geschiedenis, kunst en cultuur.

De Maaseiker streekproducten – op één uitzondering na – zijn authentiek. Dat is ook zo met de standbeelden en beeldjes, een aantal gebouwen en de kunstschatten in onze stad. Ze maken van Maaseik een interessant en aantrekkelijk (grens)stadje.

Kwaliteit

De Maaseiker producten zijn allen van uitstekende kwaliteit. Over hun smaak valt te twisten. Niet over de manier waarop ze tot stand komen. Stuk voor stuk bereid met passie en vakmanschap.

Dat is waar Maaseik voor moet gaan.

Durven kiezen voor kwaliteit op het vlak van openbare ruimte, veiligheid, netheid, zorg, voorzieningen, communicatie, dienstverlening (zowel publiek als privaat) en … een portie gezonde ambitie.

Dat moet niet altijd geld kosten. Het zal wel creativiteit en een volgehouden inspanning vragen.

Maar we hebben geen keuze. Alleen op die manier kan Maaseik groot(s) worden. Door te kiezen voor veelzijdigheid, authenticiteit en kwaliteit in alles wat we doen.

Ook voor wat het handelsapparaat en de horeca betreft.