Ik fiets voor Maaseik

Ik fiets voor Maaseik en zijn inwoners … zoals ik altijd heb gedaan.

Als organisator bij de jeugd, voorzitter van de middenstand, promotor van Maaseiker streekproducten, coördinator buurtpreventie, teamverantwoordelijke Levensloop en verschillende online initiatieven … altijd met het algemeen belang voor ogen.

Nu ga ik politiek op zoek naar duurzame oplossingen om mijn geboortestad (opnieuw) op de kaart te zetten.

Hiervoor wil ik alles geven. Al mijn tijd, al mijn kennis en al mijn daadkracht.

Vandaag start ik mijn campagne … geen alledaagse campagne.

Die zijn enorm belastend voor het milieu. Vaak ook verkwistend.

Daarom geen grote borden langs de weg voor mij.

Ook geen folders in uw brievenbus.

In plaats daarvan een

bakfiets

Met het gereedschap van mijn handige vader en zelfs de restjes verf die hij achterliet, knutselde ik een bakfiets als campagnemobiel in elkaar. Ik draag deze campagne dan ook graag op aan hem, met wie ik urenlang over politiek kon discussiëren. Tot mijn moeder vond dat het welletjes was. Ik denk dat hij tevreden zou zijn, als hij kon zien wat ik gefabriceerd heb … ook al had hij het vehikel liever in een ander kleurtje gezien.

Dat ik voor de fiets als campagnemiddel kies, hoeft niet te verwonderen.

Zelf gebruik ik hem waar ik kan en mijn partij lanceerde eerder Koning Fiets.

En er is nog een reden waarom ik kies voor een speciale (bak)fiets.

Ik gebruik hem voor

zwerfvuil

Ik bezoek alle Maaseiker wegen en zamel het zwerfvuil in dat ik tegenkom. De plekken waar dat gebeurt, markeer ik opvallend om te sensibiliseren.

Op het einde van mijn campagne hoop ik goed (in)zicht te hebben op het probleem en de omvang van het zwerfvuil en concrete voorstellen te kunnen doen voor een propere gemeente.

Met de mensen die ik tegenkom, sla ik graag een babbeltje. Over wat er beter kan in Maaseik – van Dorne tot Aldeneik.

En hoe ik hieraan kan verhelpen, als nieuwe en gedreven aspirant-politicus.